Excite

Twaalfjarig wonderkind sensatie op internet

De twaalfjarige Jacob Barnett is bezig het internet te veroveren. Dat doet hij niet door goed te zingen, raar te dansen of absurd te playbacken. Nee, Jacob breekt zijn hoofd over de allermoeilijkste wiskundige problemen. Oh, en tussendoor legt hij ook nog de meest ingewikkelde berekeningen uit.

Het twaalfjarige ventje heeft dan ook een IQ van 170 en is daarmee één van de slimste kinderen ter wereld. Op achtjarige leeftijd maakte hij zijn middelbare school af, en inmiddels studeert Jacob gevorderde astrofysica. Zijn belangrijkste projecten op het moment zijn een uitbreiding van de relativiteitstheorie van Einstein, en het ontkrachten van de oerknal-theorie.

Professoren zijn erg onder de indruk van Jacob Barnett. Een hoogleraar van Princeton, de universiteit waar Einstein ook zijn onderzoek deed, ziet in het joch wellicht een kandidaat voor de Nobelprijs. Zo ver is het natuurlijk nog niet, maar op internet heeft het jonge genie filmpjes staan waarin hij al zeer ingewikkelde berekeningen uitlegt. Niet dat iemand ze snapt, maar goed.

Jacob heeft het syndroom van Asperger, een vorm van autisme die soms gepaard gaat met een hoge intelligentie. Volgens het AD loste loste hij op driejarige leeftijd al puzzels van 5000 stukjes op, leerde hij landkaarten uit zijn hoofd en onthield hij de kentekens van passerende auto's.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019