Excite

Twee ton voor jasje Michael Jackson

Fans van Michael Jackson krijgen een ontzettend bijzondere buitenkans aangeboden: ze kunnen in het bezit komen van het rode jasje dat de popster droeg in zijn videoclip voor het nummer Thriller. Het enige addertje onder het gras; het gesigneerde jasje moet wel twee ton opbrengen. In dollars, maar toch.

Er worden de laatste tijd regelmatig spullen van Michael Jackson geveild, maar in de meeste gevallen zijn ze onbetaalbaar voor de ‘gewone’ fans. Ook dit keer is het jasje niet het enige stuk van de King of Pop dat geveild wordt. Ook een handschoen, een hoed en zelfs een pruik zullen in Amerika geveild worden. Volgens de veilingmeester is elk van deze stukken een goede investering, want mensen over de hele wereld zullen bereid zijn om geld te betalen om de stukken te bekijken. Op die manier zou de investering dus binnen no time weer terugverdiend kunnen worden. De opbrengst van de veiling gaat deels naar een goed doel.

Opvallend is dat het jasje niet gedoneerd is door Jackson en zijn familie, maar door de ontwerpers ervan. De kans is dan ook groot dat Jackson het jasje zelf helemaal niet in de kast had hangen. Overigens is de twee ton nog maar de startprijs; de veilingmeester denkt dat er ook best eens een miljoen dollar voor neergelegd kan worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020