Excite

Tweede 'Nessie' of toch boot?

Nadat James Cooke gisteren in het nieuws kwam omdat hij het monster van Loch Ness gespot zou hebben op Google Earth, kwam vandaag het bericht binnen dat er nóg een gelijksoortige vlek gezien zou zijn. Dit zou erop kunnen duiden dat de ontdekking van James geen monster betrof, maar een gewone boot.

En om precies te zijn: de Ness Express, de boot die regelmatig over het meer vaart. Als je via Google Earth zoekt naar de coördinaten 57°10’8.21”N, 4°37’53.37”W, kom je bijna dezelfde vorm namelijk nog een keer tegen. In dat geval is echter vrij duidelijk te zien dat het hier om de Ness Express gaat en niet om een vorm die onder het wateroppervlak zwemt.

Toch wordt nog niet volledig uitgesloten dat het wél het illustere monster van Loch Ness is, dat door de beveiligingsbeambte gezien is. Google heeft alvast aangekondigd om extra onderzoek te doen naar dit beeld en stuurt haar speciale camera’s naar Loch Ness. Die camera’s zijn in staat om ook foto’s te maken op locaties waar de Street View auto niet kan komen. Mogelijk leveren die foto’s meer duidelijkheid op over de bijzondere vorm.

Vooralsnog heeft echter nog geen enkele van de vele zoektochten naar het monster van Loch Ness het gewenste resultaat op geleverd. Door de jaren heen zijn er steeds nieuwe initiatieven ontplooid en is er keer op keer gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën, maar voorlopig blijft het monster van Loch Ness wat het is: een groot, ongrijpbaar raadsel.

Afbeelding: Flickr account Desheboard

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020