Excite

Twilight-film Breaking Dawn - Part 2 breekt records

Breaking Dawn - Part 2 is de vijfde en de laatste film uit de Twilight reeks. De vampierenfilm ging deze week in première en trok al meer dan 50.000 bezoekers binnen 24 uur. Hiermee verbreekt de film het record van de derde Twilight-film Eclipse, die tot nu toe het meest succesvol was.

Geld

Behalve de meeste bezoekers, haalde Breaking Dawn - Part 2 ook het meeste geld binnen. Binnen één dag draaide de film in Nederland een omzet van €612.747,-, tegenover de €472.000,- die Eclipse in het laatje bracht. Dat meldt Entertainment Business. De nieuwste Twilight-film ging op 14 november net na middernacht in première in 97 Nederlandse bioscopen.

Relatieproblemen

De Twilight-film wordt overschaduwd door de relatieproblemen van de hoofdrolspelers Robert Pattinson en Kristen Stewart. Het stel dat in de film ook samen is, beleefde een moeilijke tijd omdat Stewart een verhouding had met de regisseur van haar film Snow White and the Huntsman. Vlak voor de première legden Robert en Kristen het bij, waardoor ze weer hand in hand op de rode lopers verschijnen bij de promotie van Breaking Dawn - Part 2.

Driehoeksverhouding

Breaking Dawn - Part 2 is net als zijn voorgangers gebaseerd op de populaire boekenreeks Twilight geschrevend oor Stephenie Meyer. Het verhaal gaat over een ingewikkelde driehoeksverhouding tussen de vampier Edward Cullen gespeeld door Robert Pattinson, tienermeisje Bella Swam gespeeld door Kristen Stewart en de stoere weerwolf Jacob, die door Taylor Lautner wordt verbeeld.

Kassucces

Twilight is een echte kassucces. Van de boekenreeks werden al meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht. De films brachten tot nu toe maar liefst 2,5 miljard dollar op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020