Excite

Twilight slechtste film van 2012

De laatste film uit de Twilight Saga is zaterdag uitgeroepen tot de slechtste film van 2012. Twilight Breaking Dawn Part 2 ‘won’ maar liefst zeven Golden Raspberry Awards, de negatieve tegenhangers van de Oscars die vanavond laat worden uitgereikt. Overigens kwam niemand van Twilight, of van de andere ‘winnaars’ van de Razzies hun award ophalen.

Belangrijke Razzies

De afsluitende film van de Twilight reeks had de eer om alle belangrijke Razzies in de wacht te slepen; die van slechtste film, slechtste actrice en slechtste regisseur. Oprichter van de Razzies John Wilson reageerde na afloop kort op de uitslag: “Ons bestaan draait om het belachelijk maken van pompeuze films. Dus Twilight pas precies in ons straatje. Als iemand acteert, zou ik graag wat emoties in het gezicht willen zien.”

Adam Sandler

Twilight was niet de enige film die het zaterdagavond moest ontgelden. De Raspberry Awards voor slechtste acteur en slechtste script gingen naar That’s My Boy, de geflopte komedie van Adam Sandler. Sandler was vorig jaar met tien Razzies de grote winnaar van het evenement.

Raspberry Awards

De Raspberry Awards of Razzies worden sinds 1980 uitgereikt op de vooravond van het Oscar gala. Dit jaar stemden ongeveer 60.000 bezoekers van de website Rotten Tomatoes en 650 leden van de Golden Raspberry Award Foundation samen voor de winnaars. Ondanks de grote afstraffing van de Twilight film, was de vampierenreeks een enorm financieel succes. Alleen al met het laatste deel werd wereldwijd ruim 628 miljoen euro opgehaald. Bekijk voor de hele lijst met winnaars van de Razzies de website van de organisatie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020