Excite

Twintig jaar op de vrachtwagen zonder rijbewijs

Je zou het niet zeggen, maar in Nederland is het gewoon mogelijk. Een 54-jarige inwoner van Rotterdam reed al twintig jaar op een vrachtwagen zonder vrachtwagenrijbewijs. Hij was wel in het bezit van een Turks en een Nederlands rijbewijs B, maar dit is helaas voor hem niet voldoende om op een vrachtwagen plaats te mogen nemen.

Controle hier, controle daar

Tweemaal in acht dagen tijd is de rijbewijsloze vrachtwagenchauffeur bij een controle door de mand gevallen. Maar omdat dit Nederland is, duurt het soms even voordat sommige dingen rechtgetrokken worden. De eerste keer toonde hij zijn Turks rijbewijs B en moest vervangen worden door een andere chauffeur. De tweede keer probeerde hij het opnieuw met dezelfde truc. Het was het proberen blijkbaar waard.

Al sinds 1989 zonder rijbewijs

De vrachtwagenchauffeur moest bij de tweede controle opnieuw zijn vrachtwagen aan de kant zetten en zich laten vervangen door een andere chauffeur. De man gaf aan sinds 1989 al op dezelfde manier door Europa te reizen, zonder rijbewijs. Op zich is dat best een applausje waard, maar de vraag is nu hoeveel meer chauffeurs zich in de grote vrachtwagens over de Europese wegen begeven zonder ooit daarvoor een rijbewijs gehaald te hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020