Excite

Tygo Gernandt krijgt rol in oorlogsfilm Süskind

Tygo Gernandt heeft een mooie rol bemachtigd in de nieuwe film Süskind. Deze bioscoopfilm wordt door Independent Films geproduceerd. Het gaat niet om de hoofdrol van Walter Süskind; die wordt gespeeld door Jeroen Spitzenberger.

In de film spelen ook een aantal andere bekende namen mee, waaronder Katja Herbers, Olga Zuiderhoek, Lotte Verbeek en Chava Voor in ’t Holt.

De film zal gaan over de joodse Walter Süskind. Walter sluit vriendschap met een SS’er om zo een poging te doen een aantal kinderen te redden. Zodra de SS’er er echter achter komt dat de vriendschap alleen maar bedoeld is om deze kinderen te redden en verder een leugen is, neemt de nazi wraak.

Gernandt speelt de rol van de leider van het studentenverzet, Pieter Meerburg. Hij overtuigt Walter ervan dat hij zijn positie kan gebruiken om Joodse kinderen van een gewisse ondergang te redden. Gernandt heeft erg veel zin in zijn nieuwe rol, vooral omdat het betekent dat hij eens een keer niet de 'bad guy' hoeft te spelen. Normaal gesproken wordt hij gecast als slechterik, maar dit is een kans om zichzelf verder te ontwikkelen. Bovendien is het voor het eerst dat hij een rol speelt in een oorlogsfilm. Ook Spitzenberger is erg enthousiast over het script; hij wist twee jaar geleden al dat hij deze rol per se wilde spelen.

Afbeelding: Flickr account The US Army

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018