Excite

U2 best betaalde band ter wereld

De mannen van U2 lijken nog lang niet pensioen te willen, en wie geeft ze ongelijk? Ze blijken namelijk de best betaalde band ter wereld te zijn. Op dit moment zijn ze op tournee en hebben ze al zo’n 450 miljoen binnen weten te halen. Niet gek voor de Ierse mannen, die inmiddels ook alweer even meedraaien.

Dit bevestigt maar weer eens hoe goed Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen gewaardeerd worden door hun fans, die elke keer weer kaartjes kopen voor de concerten van de heren. Het record van 450 miljoen staat waarschijnlijk maar kort, want naar verwachting tikken de mannen bij hun laatste show op 30 juli in Moncton, Canada, de 600 miljoen net wel of net niet aan. Dat betekent een dat de mannen overal alleen maar voor uitverkochte zalen hadden gespeeld.

In totaal wist U2 bijna vijf miljoen kaartjes te verkopen. In 2006 lukte het The Rolling Stones nog om 4,68 miljoen kaartjes te verkopen, ook een record. Zij hielden tussen 2005 en 2007 hun uiterst succesvolle A Bigger Bang Tour.

Met deze nieuwe tour wist U2 ook een eigen persoonlijk record te verbreken; tijdens hun tournee met Vertigo in 2005 wisten ze totaal ruim 4,6 miljoen mensen naar de concerten te trekken en nu zijn het er dus bijna vijf miljoen. Of U2 binnenkort ook weer een studioalbum uitbrengt en mogelijk zelfs weer een nieuwe tour plant, is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr account Clancy3434

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018