Excite

U2 breekt kaartjesverkoop record

Dat U2 een grote band is, stond al wel een tijdje bekend. Sinds half jaren '80, eigenlijk. Albums gaan in no-time platina en, zo blijkt nu, ook de concerten zijn razendsnel uitverkocht. Vrijdag 20 maart verkocht U2 in een dag tijd 650.000 tickets voor tien concerten in Ierland, Groot-Brittannië en Europa. Soms liep de kaartverkoop op tot 112 verkochte kaartjes per minuut.

Met die statistieken verpletterde U2 het oude wereldrecord voor kaartverkoop. Dat stond op naam van Michael Jackson en was een week eerder gevestigd. Wacko Jacko verkocht 640.000 kaartjes in een dag voor zijn vijftig concerten in Londen, tegen een 'magere' 33 kaartjes per seconde. U2 ging daar dus ruim overheen.

Uiteraard viel er te wedden. Er stond 5/2 voor wedden op U2 die het dagrecord van Michael Jackson zou verbreken. Dat deed U2 dus. Het concert in Dublin dat binnen veertig minuten uitverkocht was, was het snelst uitverkochte concert in Ierland.

De Ierse band doet deze zomer Europa aan voor het eerste deel van de U2 360-degree tour, met een enorm podium dat in het midden van de stadions staat. U2 treedt op 20 en 21 juli op in de Amsterdam ArenA, maar ook die concerten waren razendsnel uitverkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020