Excite

U2 Komt Naar Nederland

De stadionshow die U2 in Barcelona begint, zal ook Nederland aandoen. De website van de enorm populaire Ierse band maakte vanmorgen op zijn site bekend welke veertien steden uitgekozen zijn voor de 360° Tournee. Op 20 juli krijgt de ArenA in Amsterdam U2 op bezoek.

Voordat U2 naar Nederland komt, zal de Ierse band naar Parijs, Berlijn en Londen gaan. U2 zal vooral de nieuwe CD "No Line On The Horizon" promoten, die meteen na de lancering doorschoot naar nummer 1 in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, België, Finland en Japan.

De keuze om ook in Nederland optredens te geven heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat het "bedrijf U2" in Nederland gevestigd is. Tot een paar jaar geleden viel de band nog onder een speciale belastingsregeling in Ierland waardoor ze weinig belastingen betaalden. Toen die regeling werd afgelast, is U2 naar Nederland verhuisd waar artiesten nog steeds minder belast worden. Dit werd eerder ook al door de Rolling Stones gedaan. Toen daar vorige week kritiek over werd ge-uit, reageerde U2 verbaasd en teleurgesteld, aangezien ze als band nog steeds miljoenen aan belastingen betalen, aldus Bono Vox, vocalist van de groep.

De show zal verschillende bands in het voorprogramma mee op tournee nemen. De site meldt dat onder andere Glasvegas, Black Eyed Peas en Snowpatrol de band zullen vergezellen.

De tickets voor U2 in Amsterdam zullen vanaf 14 maart te koop zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021