Excite

U2 live op YouTube zondag

U2 wil haar muziek altijd dicht bij de fans brengen. Dat is een zoektocht waar de band al mee bezig is sinds de oprichting eind jaren '70. Hoe groter het succes en hoe gekker het podium, U2 was altijd een voorstander van intimiteit met het publiek. De nieuwste innovatie in dat opzicht is een live concert op YouTube. Fans uit de hele wereld kunnen meekijken met de rockers uit Ierland.

U2 treedt zondag op in de Rose Bowl, in Californië. Daar kunnen al aardig wat mensen in. Maar dat zijn er nog te weinig, aldus U2. Daarom wordt het concert tegelijk in zestien landen uitgezonden via YouTube. Nederland hoort daar bij. Belgen die fan zijn van U2 zullen moeten uitwijken naar Nederland, Duitsland of Frankrijk om het concert te zien, of iets handigs moeten doen met hun proxy. Het is de eerste keer dat een concert van zo'n grote band live over het internet wordt uitgezonden in zoveel landen.

U2 is momenteel bezig met een wereldtour, waarvoor in de zomer al Nederland werd aangedaan. Toen speelden de Ieren het dak er af in de ArenA. De 360 degrees tour draait vooral om het unieke podium, dat is groter is dan welk poppodium dan ook. De band staat in het midden van het stadion, onder een enorm ruimteschip. De tour is overal ter wereld uitverkocht en een enorm commercieel succes.

Update: Het volledige concert van U2 is nu hier te zien!

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020