Excite

U2 moet Amerikaanse tour uitstellen

Hoewel ze vorig jaar al Nederland aandeden, is U2 nog steeds bezig met een wereldtournee. De 360-tour geldt als een baanbrekende en revolutionaire tour, waarbij weinig middelen zijn gespaard om het publiek de show van hun leven te geven. Die show zal helaas de komende tijd even moeten wachten. Bono heeft namelijk last van zijn rug. Dat heeft de zanger van de Ierse rockband al een tijd, maar hij is er onlangs aan geopereerd in Duitsland. Een grote tegenslag voor de band, die nu genoodzaakt is enkele concerten uit te stellen.

Het uitstellen van concerten is altijd vervelend, voor iedereen. Maar het uitstellen van concerten die deel vormen van een wereldtournee is een logistieke ramp. Toch worden de zestien concerten die U2 deze zomer in de Verenigde Staten zou geven, uitgesteld. Pas in 2011 komen de Amerikanen aan de beurt. De hele planning, kaartverkoop en alles wat komt kijken bij het opbouwen en afbreken van het grootste podium ter wereld mag dus weer opnieuw gaan gebeuren. Tevens zal U2 niet optreden tijdens Glastonbury in Engeland. Dit gigantische festival zal voorbij gaan aan de Ieren vanwege de rug van Bono. Of de Europese concerten later dit jaar doorgaan, is nog maar de vraag.

De gunstigste voorspelling van de dokteren is dat U2 op 6 augustus in Turijn zal optreden. Bono zal namelijk moeten revalideren en dat gaat tot acht weken duren. Met name het optreden op Glastonburry gaat Bono aan het hart. Hij claimt er een gebroken hart van te hebben, omdat ze iets heel speciaals wilden doen. Ze hadden zelfs een liedje geschreven voor het festival. Wat Bono precies aan zijn rug heeft, heeft niet echt een naam. Maar hij raakte in ieder geval tijdelijk gedeeltelijk verlamt. En dat zingt toch een stuk minder lekker.

Afbeelding: Flickr, World Economic Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019