Excite

UEFA overweegt afschaffen Europa League

Voorzitter van de UEFA Michel Platini overweegt het format van de Europa League en de Champions League aan te passen. Dat vertelt hij woensdag in een interview met de Franse krant Ouest-France.

Uitbreiding Champions League

Platini ziet voor zich dat de Champions League wordt uitgebreid. “Mogelijk wordt het toernooi zelfs helemaal afgeschaft en mogen er straks 64 clubs meedoen aan de Champions League,” zo vertelt Platini. Nu bestaat de hoogste voetbalcompetitie uit 32 clubs. Een andere invulling aan de Europa League kan gegeven worden door de winnaar van de Europa League te belonen met een ticket voor de Champions League. Platini: “We werken momenteel meerdere opties uit. Niets is nog zeker. In de loop van 2014 nemen we een beslissing over de periode van 2015 tot 2018.”

Andere prioriteiten

De belangrijkste reden voor een aanpassing aan de twee voetbalcompetities lijkt financieel gemotiveerd te zijn. Ook dit seizoen hebben de clubs moeite om hun bezoekersaantallen hoog te houden. Daarnaast stellen veel grote clubs niet hun sterkste elftal op, omdat ze andere prioriteiten stellen.

KNVB

De KNVB staat niet onwelwillend tegenover aanpassingen in de Europa League en de Champions League. Volgende maand gaat de bond vergaderen om manieren te vinden voor een financiële herverdeling tussen de Europa League en de Champions League. De wedstrijden van de Europa League leveren de clubs soms vrijwel niets op. Ook het tijdstip van de wedstrijden wordt besproken.

Bayern München

De Duitse topclub Bayern München heeft aangegeven geen voorstander te zijn van een samenvoeging van de twee competities. “Het gaat volgens mij om kwaliteit, niet om kwantiteit. Wij zijn tegen afschaffing van de Europa League én tegen een grotere Champions League,” zegt de voorzitter van de club.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020