Excite

Uitgedoste fans moeten oppassen tijdens WK

Nederlandse voetbalsupporters die naar het WK in Zuid-Afrikagaan, wordt aangeraden om daar op te passen met de uitgedoste oranje kleren. De voetbalsupporters lopen anders buiten de stadions extra risico om slachtoffer te worden van criminelen die het gemunt hebben op buitenlandse toeristen.

De criminaliteit in Zuid-Afrika is de afgelopen vijf jaar wel flink gedaald, maar nog steeds vele malen groter dan in Nederland. Johan Burger van het Zuid-Afrikaanse veiligheidsinstituut ISS vindt dat mensen daarom voorzichtig moeten zijn. Hij zegt: ‘Ik kan heel goed begrijpen dat voetbalfans zich uitdossen. In de stadions kan dat ook helemaal geen kwaad. Op weg van en naar stadions kan het niet anders. Maar ga ’s avonds niet met die kleding de stad in.’ Vooral omdat de voetbalsupporters doorgaans in het oranje zijn gekleed lopen ze extra risico. Oranje is immers een opvallende kleur. Je trekt dan de aandacht van de criminelen, die weten dat toeristen met veel kostbaarheden op zak lopen. Het is daarom verstandiger om je in je hotel om te kleden voordat je ’s avonds op straat loopt.

Nederland werd afgelopen weekend gekwalificeerd voor het WK. Ze zijn hiermee het eerste Europese land dat zeker naar Zuid-Afrika mag voor het voetbalfestijn. Er wordt verwacht dat er tussen de 5000 tot 10.000 Nederlandse voetbalsupporters komen.

Afbeelding: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020