Excite

Uitslag Edison Pop 2009

De winnaars van de Edison Pop zijn vanmorgen bekendgemaakt: Beste groep is dit jaar Bløf, beste mannelijke en vrouwlijke popartiest respectievelijk Alain Clark en Ilse DeLange. De beste nieuwkomer voor 2009 was Sabrina Starke. Ook werden er beeldjes uitgedeeld voor comedy en kleinkunst. Die gingen naar Alex Roeka en Ronald Goedemondt.

De uitreiking van Edison Pop vond vandaag plaats in het Rotterdamse Beurs - World Trade Center. Naast de genoemde juryprijzen, kreeg het publiek ook de kans te stemmen op beste song en beste album. Beide prijzen gingen naar Marco Borsato. Tijdens de uitreiking trad Krezip op. Krezip gaat uit elkaar en houdt de allerlaatste concerten in juni. Eerder was al bekendgemaakt dat Krezip de Edison Pop oeuvreprijs dit jaar in ontvangst zou nemen.

Voorzitter Leo Blokhuis benadrukte vooral het feit dat Nederland een rijke muziekcultuur heeft opgebouwd. Daardoor was het een bijna onmogelijke opgave "de beste" eruit te halen. Hij ging hiervoor met een kleine vakjury aan de slag: ze beluisterden de platen, bekeken het artwork en lazen de interviews. Uiteindelijk werden de knopen doorgehakt. De Edison wordt sinds 1960 uitgerijkt en is de meest prestigieuze muziekprijs van Nederland.

Bekijk hier foto's van alle winnaars

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019