Excite

Uitslag Wie is de Mol? was wilde gok

Woordvoerster van de AVRO, Christine Braun, verklaart dat de 'voorspelling' van de winnaar van het programma Wie is de Mol? op Wikipedia, puur toeval was. "Er is ieder jaar wel weer wat". De uitslagen van eerdere edities van het programma waren ook al vaker op Wikipedia verschenen. "Alleen dit jaar was het toevallig goed." aldus Braun.

De AVRO neemt geen stappen

De omroep is echter niet van plan om stappen te ondernemen tegen Wikipedia. "Of fora, maar ook op Wikipedia wordt ieder jaar wel weer een gok gedaan over de mogelijke uitkomst van de finale. Wij gaan hier nooit op in. We bevestigen en ontkennen niets. Dat is de magie van het programma. Iedereen kan iets op Wikipedia plaatsen. Mensen zijn vrij om te speculeren dus daar gaan wij ons niet in mengen. Dat is ook juist de bedoeling van de Mol."

Best bekeken programma

De laatste aflevering van seizoen 12 zorgde voor een waar kijkcijferrecord: niet alleen was het het best bekeken programma van de dag, ook was het de best bekeken finale in de geschiedenis van Wie is de Mol?. Ruim 2 miljoen mensen bekeken de finale op de AVRO.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020