Excite

Universal stopt financiering Martin Luther King-film

Er komt toch geen Martin Luther King-film. Filmstudio Universal stopt de financiering van de film van regisseur Paul Greengrass. Die werkte al even aan Memphis, een film over de laatste dagen van Martin Luther King.

De studio zou de financiering stop hebben gezet, omdat ze bang is dat het werk van Greengrass niet op tijd af zou komen. Volgend jaar zou de film in de bioscoop moeten draaien, maar de productie loopt vertraging op, omdat de erven van King nogal grote bezwaren hebben tegen het script van de film.

De film van Greengrass gaat over het persoonlijke leven van King, die op 4 april 1968 werd doodgeschoten in Memphis. Dit persoonlijke leven had nogal te lijden onder de politieke ambities van King. Naar verluidt stond zijn huwelijk op springen, had hij een behoorlijk slechte band met president Johnson en leefde hij erg ongezond. Hij rookte en dronk heel erg veel en was in vrij korte tijd veel aangekomen.

Greengrass schreef de film zelf. Greengrass produceerde eerder de drie Bourne-films met Matt Damon. Als producent was Scott Rudin ingehuurd, die vooral bekend is door zijn werk voor The Social Network en True Grit. Greengrass en Rudin gaan nu waarschijnlijk op zoek naar een andere studio om de film alsnog te maken.

Afbeelding: Flickr account caboindex

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018