Excite

Universiteit Twente maakt heftige crash mee

Universiteit Twente beleefde afgelopen week een enorme crash. En dat ging niet over de hele dure huisstijl die werd aangeschaft. Nee, de Universiteit Twente heeft een zonnewagen rondrijden in de World Solar Challenge, de zogenaamde 21Revolution. Deze auto sloeg vlak bij Alice Springs door een lekke band over de kop en belandde naast de weg. Gelukkig raakte niemand gewond.

De World Solar Challenge is een wedstrijd van 3010 kilometer door Australië en alle deelnemers moeten in auto's rijden die volledig aangedreven worden door zonne-energie. De Universiteit Twente bezette voor de crash de vierde plaats in de race, maar is deze hoge klassering nu kwijt. De Nederlandse trots wordt hoog gehouden door de TU Delft, die momenteel op de tweede plaats staan.

Het team van Universiteit Twente is momenteel hard bezig om de auto weer startklaar te krijgen. Dat schijnt te kunnen. Woensdag hoopt men de 21Revolution weer aan de start van de vierde etappe te kunnen neerzetten. De World Solar Challenge duurt tot en met zaterdag 31 oktober. In een laatste poging hoopt Universiteit Twente alsnog weer omhoog te kruipen in de ranglijst.

Afbeelding: Telegraaf.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020