Excite

Universiteit van Gent slaat studenten op in containers

De Universiteit van Gent heeft een probleem. De populaire universiteit komt studentenkamers te kort. Inmiddels is UGent de grens van 32.000 studenten gepasseerd en blijft ze maar groeien. Maar voor al die studenten is de het pittoreske Gent niet zomaar plaats. Vandaar dat de Universiteit van Gent bezig is met het zoeken naar een oplossing.

Een container is erg studentikoos

De makkelijkste oplossing is om de studenten in containers te stoppen. Dat is ook wat UGent van plan is. Uiteraard gaat het dan niet om roestige zeecontainers. Een student heeft dan wel dezelfde levensstijl als illegale Chinezen, maar stelt toch wat hogere eisen aan de leefomgeving. Het betreft hier robuuste en volwaardige woonunits, zoals al door de Universiteit van Utrecht worden gebruikt.

Ook aan niet-containeropslag voor studenten gedacht

Naast de containerflat is UGent ook bezig met het plannen van twee grote studentenhuizen. Eentje moet 250 koorballen op kunnen slaan en een ander moet maar liefst 650 studenten kunnen huisvesten. Maar containers zijn de woning van de toekomst en ook snel geplaatst. Daarom zal UGent zich vooral richten op het bouwen van containerwoningen, totdat het universiteitsterrein er uit ziet als ECT in de Europoort.

Studenten hebben veel voordeel aan een containerwoning

Voor studenten zijn containers uiteraard wel de ideale woningen. Goedkoop, sterk en makkelijk te verplaatsen. Dat laatste is handig bij burenruzies of als je samen wilt gaan wonen. Je trekt niet meer bij een ander in, maar je laat je container gewoon naast die van je nieuwe partner plaatsen. Dagje werk en er komt geen verhuisdoos aan te pas. Bovendien heb je dan samen een dubbele container om in te wonen. Voor de student dus alleen maar voordelen!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021