Excite

Update 28/04: laatste nieuws over de Mexicaanse griep

De varkensgriep is intussen omgedoopt tot Mexicaanse griep. Het aantal slachtoffers groeit veel minder snel dan toen de ziekte uitbrak, maar de verspreiding is nog steeds aan de gang. Het dodental ligt in Mexico op 152, volgens de laatste cijfers. Buiten Mexico is er niemand aan de ziekte overleden. In Spanje en Groot-Brittannië zijn de eerste gevallen sinds gisteren bevestigd, ook in China worden verschillende verdachte gevallen onderzocht. De laatste jaren viel China al ten prooi aan SARS en vogelgriep.

Alarmfase vier

De enorm snelle verspreiding heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ertoe aangezet de alarmfase van drie naar vier te verhogen. Dat gebeurde gisterenavond in een spoedoverleg in Genève. Volgens de WHO bestaat er een risico dat hele gemeenschappen besmet raken. Daarom wordt alle landen verzocht reizen naar voornamelijk Mexico af te raden. Controles op terugkerende reizigers vindt de WHO ook wenselijk.

Mexicaanse griep in Europa

De zes verdachte gevallen die zich in België hadden aangemeld, blijken geen Mexicaanse griep te hebben. In Nederland zijn er nog geen gevallen bekend. De man in Groot-Brittannië kwam net terug van een reis door Mexico en werd meteen toen de symptomen optraden geïsoleerd. De patiënt ligt nu in een ziekenhuis nabij het Schotse Glasgow en is intussen aan de beterende hand.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021