Excite

Urine van oma prima geschikt voor whisky

Er zijn van die zaken waarbij je je afvraagt hoe mensen er ooit op gekomen zijn. Zoals het maken van lijm van paarden. Wie was ooit de eerste die het plakvermogen van paarden inzag? Is een kunst op zich. Geen idee hoe je daar op komt.

Datzelfde geldt voor het kunstproject van een Engelse kunstenaar. Hij heeft namelijk whisky gemaakt uit de urine van zijn oma. Of beter gezegd: met behulp van de urine van zijn oma. Het gaat hier om kunststudent James Gilpin.

De oma van Gilpin is diabetespatiënte. Dat betekent dat de urine zeer verrijkt is met suiker. Ideaal dus voor het brouwen van een goede pot whisky. Ook andere diabetespatiënten hebben een bedrage geleverd. Gilpin is zelf ook diabetespatiënt.

De urine heeft hij gekookt. Het suiker dat overbleef, voegde Gilpin bij graan, mout en water. Uiteindelijk ontstond daar de whisky uit. Die krijgt de merknaam Gilpin Family Whisky. Op het label staat de naam van degene wiens urine als basis heeft gediend.

Het mag misschien verbazen, maar de whisky schijnt goed te smaken. Goede kwaliteit, ook al is het van urine. Het zal niet verkocht worden bij de betere slijterij, maar alleen genuttigd kunnen worden tijdens 100% Materials in Londen. Het kunstproject is dan ook vooral bedoeld als aandachtstrekker voor diabetes.

Afbeelding: Flickr, flickerbulb

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020