Excite

Usain Bolt mag estafettestokje houden

Het atletiek legende van dit moment, Usain Bolt mag toch het winnende estafettestokje houden. Na de race van vier keer honderd meter sprint zaterdagvond wilde de Jamaicaanse sprinter het stokje houden, maar een official waarschuwde hem dat het souvenir ingeleverd moest worden op straffe van een diskwalificatie. Een luid boegeroep van het publiek volgde. Bolt mag nu toch het stokje meenemen naar Jamaica.

Charmes

De sprinter had al zijn charmes en overtuigingskracht nodig om het stokje te mogen houden. Voor de start probeerde Usain Bolt al te onderhandelen over het relikwie. “Voor de start zei een official nog dat ik het stokje moest teruggeven, omdat de regels nu eenmaal zo zijn. Hij zei zelfs dat ik anders gediskwalificeerd zou worden.” Na het gelopen wereldrecord was de organisatie minder streng.

Estafettestokje naast de foto

De koning van de sprint had al een foto met zijn team bij de winnende tijd laten maken. Het estafettestokje gaat hij naast de foto ophangen. “Een mooie herinnering aan Londen,” vindt Bolt. De sprinter was tijdens deze Olympische spelen goed voor drie gouden sprintmedailles.

Drie gouden medailles

Usain Bolt, Yohan Blake, Michael Frater en Nesta Carter liepen het nieuwe wereldrecord in 36,84 seconden. Het was de tweede Olympische Spelen op rij waarbij Bolt drie gouden medailles pakte. De 1,98 meter boomlange sprinter was niet verbaasd: “Ik wist dat er een wereldrecord inzat. Ik hoopte dat we nog sneller zouden zijn, maar ik denk maar dat we op deze manier nog wat ruimte voor verbetering openlaten.” De Nederlandse Europese kampioenen Churandy Martina, Patrick van Luijk, Giovanni Codrington en Brian Mariano finishten na diskwalificatie van Canada als vijfde in 38,39 seconden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020