Excite

Usain Bolt wederom snelste mens op aarde

Het is het koningsnummer van de Olympische Spelen: de honderd meter sprint. Usain Bolt won daar vorige keer in Beijing goud op. Met een wereldrecord. Hij liep de gouden medaille in een ongelooflijke 9,69 seconden. Zo snel had nog geen mens op aarde de honderd meter gelopen. Maar er was ook kritiek. In de laatste meters ging Bolt alvast zijn overwinning vieren, omdat de concurrentie achterlag. Volgens zijn critici had Bolt het wereldrecord toen nog veel scherper kunnen stellen, als hij niet voor de streep alvast zijn gouden medaille was gaan vieren. Het kon de Jamaicaan niets deren.

Maar Usain Bolt revancheerde zich. Hij liet zien dat hij inderdaad nog sneller kon sprinten. De Jamaicaan sprintte in een sterk deelnemersveld tijdens het Wereldkampioenschap atletiek in Berlijn namelijk naar een nieuw wereldrecord. Bolt lanceerde zichzelf en kwam 9,58 seconden later over de finish. Elf honderdste sneller dan zijn vorige wereldrecord. De tweede plek ging naar Tyson Gay. De Amerikaan en regerend wereldkampioen liep een nationaal record met 9,71 seconden, maar dat was niet eens snel genoeg om het vorige wereldrecord van Usain Bolt te verbreken.

Daarmee is Usain Bolt officieel een levende legende geworden. Concurrentie laat hij ver achter zich. Er is niemand op aarde die sneller kan rennen over honderd meter dan de Jamaicaan, die momenteel alle wedstrijd wint waar hij aan meedoet. Het verschil met de concurrentie is zo groot, dat het eigenlijk geen wedstrijd meer genoemd mag worden. Wereldrecord na wereldrecord sneuvelt, want Usain Bolt heeft het fysiek dat lak heeft aan records. Vandaag zal Usain Bolt strijden om het goud op de tweehonderd meter, een afstand waar hij ook het wereldrecord van in bezit heeft. Zou hij het weer doen?

Bekijk de race waarin Usain Bolt het wereldrecord verpulvert.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020