Excite

Utopia scoort ruim 1,5 miljoen kijkers

De première van het nieuwe Talpa-programma Utopia leverde een succesvolle 1,5 miljoen kijkers op. Daarmee staat het programma op de zevende plaats van de kijkcijfer top 25 van maandag. De Wereld Draait Door haalde Utopia op het nippertje in met 1,6 miljoen kijkers op een nieuwe zender én een nieuw tijdstip. De kijkcijfers komen dinsdagochtend van Stichting KijkOnderzoek.

Belangrijk

Voor SBS en Talpa is een succes van Utopia erg belangrijk. De zender heeft het al geruime tijd moeilijk door programma’s die niet lijken aan te slaan en tegenvallende kijkcijfers. Het is de bedoeling dat Utopia weer op een dagelijkse basis kijkers naar SBS trekt.

Big Brother

Utopia lijkt in sommige opzichten op zijn succesvolle ‘grote broer’ Big Brother. Vijftien deelnemers zitten op een afgesloten terrein in het Gooi en moeten een jaar zien te overleven met elkaar. Ze hebben twee koeien en een aantal kippen, een aansluiting voor water en stroom, een telefoon en een kluis met 10.000 euro. De persoonlijke bezittingen van de deelnemers beperken zich tot de kleren die ze dragen. Maar liefst 103 camera’s leggen 24 uur per dag de gebeurtenissen in en om de Gooise loods vast.

Hit op social media

Behalve op televisie, is Utopia ook een hit op social media. Van alle programma’s maandag werd over Utopia het meest getwitterd. Vooral deelnemer Rienk is voer voor veel gesprekken. Zo vragen mensen zich af of de blootvoetse dakloze een acteur is. De uitspraak “Iedereen zit, dus jij ook” werd bijzonder vaak op het microblog gedeeld.

Utopia is iedere werkdag te zien op SBS6 om 19.30 uur. Online kun je zelf de deelnemers 24 uur per dag volgen via de live streams.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021