Excite

Vader steekt stokje voor musical Amy Winehouse

De vader van Amy Winehouse heeft een stokje gestoken voor een musical over het leven van zijn dochter. De musical ‘Amy’ zou in januari in première gaan in Kopenhagen. De Deense producenten hadden toestemming van de copyright maatschappij Koda, maar de ouders van Amy Winehouse ziet een musical over hun dochter niet zitten.

Mitch Winehouse

Mitch Winehouse laat weten dat hij geen musical wil hebben. “Het gaat er niet om dat het te vroeg is,” zei hij tegen Yahoo News. “Ze zijn alleen geïnteresseerd in geld verdienen.”

Beste bedoelingen

De musical is gebaseerd op interviews, toespraken bij Award-uitreikingen, concerten, brieven en krantenartikelen. Copyright maatschappij Koda liet de producenten van het Koninklijk Theater van Denemarken graag alles gebruiken: “We hebben met de beste bedoelingen gehandeld toen we ze toestemming gaven voor het stuk. We vonden het format - een theaterstuk - OK. Haar vader en zijn advocaten hebben ons nu vertelt dat we de rechten voor de muziek, de foto’s, het merk en alles kunnen vergeten.”

Amy

De musical ‘Amy’ gaat over het leven van zangeres Amy Winehouse. Er zou onder meer muziek van de albums Frank en Back to Black te horen zijn. Elf schrijvers werkten mee aan het script, dat vooral gaat over de problemen van de zangeres met drugs en alcohol en “de enorme druk die een sensatiebelust publiek op een jonge superster legt.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020