Excite

Vampier moet naar de tandarts

Engelse tandartsen hebben een wel heel originele manier gevonden om jonge mannen weer naar de tandarts te krijgen. Een reclamespotje met in de hoofdrol een vampier en een jongedame gekleed in slechts lingerie moet de heren overhalen om toch weer eens op controle te komen.

In het reclamefilmpje is te zien hoe de pogingen van de vampier om de dame te verleiden mislukken, omdat hij last heeft van een slechte adem. Het filmpje is een initiatief van tandartsen in de Britse graafschappen Northamptonshire en Hampshire, die op het idee kwamen, omdat uit onderzoek bleek dat veel mannen tussen de 16 en 35 jaar nooit naar de tandarts gaan.

Het filmpje is wel heel wat anders dan de normale, informatieve reclames voor tandheelkunde. Uit het onderzoek bleek ook dat de redenen voor mannen om wel naar de tandarts te gaan vrij simpel zijn: ze willen een frisse adem, een mooie glimlach en ze zijn bang om tanden te verliezen. Ook kwam uit de onderzoeksresultaten naar voren dat mannen die zeurende vriendin of moeder hebben vaker naar de tandarts gaan.

Volgens woordvoerder van de tandartsen, Simon Bryant, gaan mannen minder vaak naar de tandarts dan vrouwen, omdat ze niet denken aan de effecten op lange termijn. "En we weten dat deze groep mannen goed reageert op reclames met relaties er in. Vandaar dat ons filmpje over een koppel gaat," aldus Bryant in The Daily Mail.

Hieronder de vreemde reclame.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020