Excite

Van acteren naar schilderen

Reese Witherspoon en Ryan Reynolds maken een uitstapje naar de kunst van het schilderen. Of toch niet? De twee hebben getekend voor rollen in de nieuwe biografische film Big Eyes dat over het leven gaat van schildersechtpaar Margaret en Walter Keane. Zo laat The Hollywood Reporter ons weten.

De schilderijen van Keanes

Het echtpaar Keanes werd bekend in de jaren '60 met een reeks van portretten. Typerend voor de portretten waren de karakteristieke grote ogen van de figuren in de schilderijen. Maar niet alleen de schilderijen stonden in het voetlicht. Ook het leven van het stel zat vol controverse. Manlief tekende bijvoorbeeld regelmatig schilderijen die zijn vrouw Margaret eigenlijk had geschilderd. Dit roept natuurlijk om een film.

Een kwestie van juiste casting

Zowel Witherspoon als Reynolds zijn erg te spreken over hun nieuwe rollen. Regisseur en scenarioschrijver Scott Alexander en Larry Karaszewski zijn dan ook erg blij met hun keuze voor de protagonisten. "We zijn heel blij met deze droomcast voor ons droomproject", zeggen de twee in een verklaring. "Walter is een enorme antiheld, charmant, grappig, gevaarlijk en een beetje gek. Ryan speelt hem vast fantastisch. Reese is perfect als Margaret, ze legt haar ziel erin en transformeert van een kwetsbare vrouw in iemand die leert te vechten voor zichzelf."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019