Excite

Van Persie voorlopig uitgeschakeld

Van Persie liep afgelopen weekend een knieblessure op in de finale in de League Cup tegen Birmingham City. De oud-Feyenoorder scoorde in dat duel bij een 1-0 achterstand de gelijkmaker. Daarbij botste hij met zijn rechterknie op een tegenstander. Het doelpunt van Van Persie was uiteindelijk niet genoeg voor de winst. Arsenal verloor de finale met 2-1.

De blessure die Van Persie in die wedstrijd opliep, houdt de speler minstens drie weken aan de kant. Volgens de website van Arsenal is dat gisteren gebleken nadat er een scan was gemaakt. De speler mist hierdoor onder meer de returnwedstrijd in de achtste finale van Champions League tegen FC Barcelona dinsdag 8 maart. De thuiswedstrijd werd met 2-1 gewonnen.

Volgens trainer Arsène Wenger kan het herstel van de spits van Arsenal misschien zelfs nog langer duren. Hij noemde de uitkomst van de scan 'slecht nieuws'. Van Persie miste eerder al een groot deel van de eerste helft van het seizoen door een zware enkelblessure. Hij kon daardoor ook niet meespelen in de eerste vier EK-kwalifcatieduels van Oranje.

Van Persie staat sinds de zomer van 2004 onder contract bij Arsenal. Hij debuteerde op 8 augustus in de met 3-1 gewonnen Community Shield-wedstrijd tegen rivaal Manchester United.

Afbeelding: Flickr account wonker

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018