Excite

Vandaag is de wereld van oranje!

Het is zover. De dag waarop miljoenen Nederlandse voetbalfans hebben zitten wachten. Sommigen vijf weken, anderen twee jaar, sinds 1988, of misschien wel al sinds 1978. Hoe het ook zij, oranje schrijft vandaag geschiedenis. De derde WK finale in de geschiedenis van het Nederlands voetbal zal plaats vinden.

Nederland trapt op om 20.30 af tegen het grote Spanje. De regerend Europees Kampioen heeft schitterend voetbal laten zien op dit WK. Maar Nederland heeft nog geen enkele wedstrijd verloren. Het zal een spetterend treffen worden.

Het Nederlandse landschap kleurt intussen oranje. Vanaf zondagochtend druppelen fans het Museumplein op in Amsterdam. Overal worden maatregelen genomen. Zo is er een gigantisch vuurwerk geïnstalleerd in Scheveningen. Bij winst zal er direct na het laatste fluitsignaal een spektakel losbarsten op de boulevard. Bij verlies zal dat enkele uren later volgen.

Heel Nederland is dus in de ban van voetbal vandaag. De jongens in het oranje zullen het moeten doen. Met of zonder hulp van Paul de Octopus. Wordt het een oranje climax of een Spaanse anti-climax. Nog even, en dan weten we het.

Bij winst zal dit Nederlands team nooit meer verdwijnen uit de geschiedenisboeken. Nu al is het historisch, laat staan bij winst. Discussies over de grootheid van individuele spelers in vergelijking met hun illustere voorgangers als Cruijf en Van Basten zullen plaats vinden. Hoe het ook zij, die beker, die is al bijna van ons...

Afbeelding: uni-muenster.de

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020