Excite

Vanilla Ice doet pantomime

‘Ice, Ice, baby!’ Wie kent hem nog, één van de eerste blanke rappers die succes had, de illustere Vanilla Ice. Begin jaren negentig kon het niet op, maar als rapper werd hij nooit serieus genomen en zijn faam kalfde al snel af. Binnenkort maakt hij een comeback. Zoals het aan lager wal geraakte rappers betaamt, zal hij binnenkort te zien zijn als Kapitein haak in het pantomimetheaterstuk Peter Pan.

Het zal de eerste keer zijn dat Vanilla Ice zich waagt aan pantomime. Wel heeft hij al ervaring met dansen, en speelde hij de hoofdrol in de kaskraker Cool as Ice. Ook deed hij al eens mee aan de Britse versie van Dancing with the Stars, en maakt hij deel uit van een tournee van het programma die in april begint.

Vanilla Ice, die geboren werd als Robert Matthew van Winkle, is inmiddels alweer 43. Ice, Ice Baby werd in 1990 een grote hit. In zijn hoogtijdagen had Vanilla Ice een relatie met popsensatie Madonna en is er zelfs een actiefiguurtje naar zijn beeltenis gemaakt.

Na 1994 was het uit met de pret. Hoewel de rapper nog wel doorging in de muziek, had het grote publiek het wel gezien. Na het een tijdje geprobeerd te hebben in de Hard Rock wereld, schnabbelt Vanilla Ice nu dus bij in het B-sterren circuit.

Wie de rapper wil zien pantomimen kan vanaf december terecht in het Central Theater in Chatham.

Afbeelding: Flickr, gebruiker YoTut

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020