Excite

Vaticaan keurt anticonceptie goed in boek

Het Vaticaan heeft een nogal opvallende fout gemaakt in een boek voor jongeren; in dat boek wordt het gebruik van anticonceptiemiddelen namelijk goedgekeurd. De fout werd door verschillende media opgemerkt.

Het gaat om het boek YouCat, waarin verschillende vragen en nawoorden zijn opgenomen over onder meer seks. Hierin wordt ook de vraag gesteld of een christelijke echtpaar voorbehoedsmiddelen mag gebruiken. Het boek antwoordt daarop dat dat inderdaad is toegestaan. Dit is opvallend, want het Vaticaan staat het gebruik van voorbehoedsmiddelen helemaal niet goed, ook niet binnen het huwelijk.

Dit standpunt neemt het Vaticaan al in sinds 1968 en is dus zeker niet nieuw. Waarschijnlijk is het in het boek misgegaan bij de vertaling. Het boek werd vertaald naar het Italiaans en daarin zou een fout gemaakt zijn. Het Vaticaan heeft inmiddels een brief opgesteld die toegevoegd wordt aan het boek, waarin ze de fout uitleggen.

Dit is wel enigszins laat, want inmiddels zouden er al 14.000 exemplaren van het boek verkocht zijn in Italië. Bovendien wordt het binnenkort ook in vijftien andere talen uitgebracht. In augustus wordt het zelfs uitgedeeld op de Wereld Jongerendagen in Spanje. Veel jongere mensen uit de achterban van het Vaticaan hebben het boek dus al gelezen of zullen dit binnenkort doen.

Afbeelding: Flickr account bsdfm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018