Excite

Verbod op oranje hoedjes tijdens koninginnedag

Na het drama van vorig jaar zal dit jaar Koninginnedag veel strakker beveiligd worden. Er worden diverse maatregelen genomen om te zorgen dat er helemaal niets mis mag gaan. Men wil natuurlijk geen mensen hebben die ook de aandacht opeisen die Karst Tates ontving na zijn mislukte aanslag. In de stad Middelburg, waar de koningin op visite komt, is dan ook een speciale Koninginnedagverordening van kracht aanstaande vrijdag. Wat altijd een leuk, traditioneel bezoek was van de monarchie aan het volk, wordt nu een militaire operaties. Elke koekhapper verdacht!

Zo is er een verbod afgekondigd op oranje hoedjes. En dat niet alleen, ook bivakmutsen, rood-wit-blauwe sjaals en traditionele Zeeuwse kapjes zijn verboden. Ook helmen worden afgekeurd. Aan de openbare weg mag niemand staan die zijn gezicht kan bedekken. Wordt lastig, met al die zwaaiende vlaggetjes, maar dat is toch wat de overheid wil. Iets voor handen hebben waarmee je het gelaat kan bedekken, wordt keihard afhandig gemaakt. Niet een maatregel waarmee de doldwaze actie van Karst Tates zou zijn voorkomen, maar men wil het zekere voor het onzekere nemen.

Uiteraard hoeft de koningin zich niet te houden aan het verbod. Voor de vorstin geldt nu eenmaal, zoals wel vaker, andere regels dan voor de gewone burger. Dus geen zorgen, de koningin is gewoon te spotten met kek hoedje de hele dag. Die zal niet staande worden gehouden door een ijverige agent met het verzoek haar hoofddeksel af te zetten. Een woordvoerder wilde overigens nog wel kwijt dat het doel van de verordening is, dat verdachte sujetten zich bekend moeten maken. Mensen die weigeren hun gezicht te laten zien, kunnen nu aangepakt worden. Met de gewone dagjesmensen is niets aan de hand en die zullen dan ook met rust gelaten worden.

Afbeelding: Flickr, FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018