Excite

Verdachte van de snelkookpanmoord ontkent

De hoofdverdachte in de zaak van de snelkookpan ontkende dinsdag dat hij in 1997 een jongere broer op gruwelijke wijze heeft vermoord. De hoofdverdachte is de 52-jarige Mehmet Y. uit Haarlem. Hij zei voor de rechtbank dat de beschuldigingen belachelijk zijn.

De beschuldigingen tegen Mehmet Y. zijn vooral gebaseerd op de verklaring van een andere verdachte, namelijk Tamara N. Volgens Mehmet Y. heeft Tamara N. de moord echter met zijn toenmalige vrouw gepleegd en probeert ze de schuld in zijn schoenen te schuiven. Tamara N. werd vorige week tot zeven jaar veroordeeld na hoger beroep.

Mehmet Y. wordt er ook van verdacht zijn ex-vrouw te hebben vermoord. Haar lichaam is echter nooit gevonden. Over deze zaak zal de verdachte donderdag worden verhoord.

De verdachte werd al in 2004 opgepakt vanwege de verdenkingen op twee moorden en het hebben van een schijnhuwelijk. Het proces duurt zo lang, omdat Mehmet Y. zijn advocaten vervangen heeft door anderen. Ook werd er enkele keren een nieuwe rechtbank aangetreden.

De snelkookpanmoord vond plaats in 1997. Een man is toen in stukken gezaagd. Zijn penis werd doorgespoeld door het toilet en werd later langs de A15 bij Deil teruggevonden. Het hoofd van de man werd in een snelkookpan uitgekookt.

Ondanks de verdediging en de hardnekkige ontkenning, heeft de rechter vandaag beslist dat Mehmet Y. 20 jaar in de cel zal moeten doorbrengen. Het OM had aanvankelijk levenslang geëist.

Afbeelding: www.kieto.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020