Excite

Vermiste bergbeklimmer na 41 jaar dood gevonden

  • © Getty Images
Een bergbeklimmer is na 41 jaar vermist te zijn dood teruggevonden. De man kwam in september 1973 terecht in een lawine. Hij was toen 19 jaar en werd vergezeld door een 64-jarige collega-klimmer. Het lichaam van die collega-klimmer werd vrij snel gevonden, maar van het 19-jarige slachtoffer werd destijds alleen een rugzak teruggevonden. Vervolgens bleef het jarenlang stil rondom de bergbeklimmer.

Nu is echter het lichaam van de 19-jarige man teruggevonden aan de voet van de Tasmangletsjer in Nieuw-Zeeland. Hoewel er nog een DNA-onderzoek moet worden uitgevoerd om de identiteit van de man te bevestigen, gaat de politie ervan uit dat het gaat om de man die al 41 jaar vermist is. Vanwege de kou in het gebied is het lichaam in relatief goede staat gebleven.

Het lichaam werd gevonden door gids Gavin Lang. Hij vertelt dat hij eerst wat spullen zag, zoals wollen sokken, een tentstok, wat stof van kleding en leren handschoenen. Vervolgens zag hij tot zijn grote verbazing een lichaam liggen met schoenen ernaast. Het lichaam leek wel een soort leerachtige huid te hebben. De gids besloot niet lang stil te staan bij de vondst: "Verder durfde ik niet te kijken, het was geen fijn gezicht."

Hij verstuurde vervolgens de coördinaten van de vindplek naar de politie. Aan de hand van de materialen die bij het lichaam gevonden werden, kon worden vastgesteld dat het afkomstig is uit de tijd waarin de klimmer vermist raakte. Voor de nabestaanden zal de vondst van het lichaam een grote opluchting zijn; zij weten nu eindelijk wat er gebeurd is met de man die ze al zolang kwijt waren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020