Excite

Vermoorde baby’s Friesland moeten alsnog naam krijgen

De vier baby’s die vermoedelijk door hun moeder, de 25-jarige Sietske H. uit Nij Beets, vermoord zijn, moeten alsnog een naam krijgen. Alleen dan kunnen ze namelijk begraven worden. Dit wordt gemeld door Ronald Zeilstra, lid van de Nederlandse Vereniging van Burgerzaken.

In principe is het goed als de baby’s alleen een voornaam krijgen, de achternaam is niet per definitie nodig. De aangifte moet gedaan worden door iemand die de bevalling gezien heeft. Als die niet aanwezig is, dan moet het gedaan worden door de biologische moeder. Als die weigert, dan zal de burgemeester van Opsterland, Francisca Ravestein, dit moeten doen.

Het lijkt erop dat die laatste mogelijkheid de enige mogelijkheid is. Sietske zou namelijk in haar eentje bevallen zijn en van een vader of vaders ontbreekt nog ieder spoor.

De zaak van de kindermoorden kwam aan het licht toen er vier babylijkjes gevonden werden in de tuin en kelder van het huis waar Sietske woonde. Hier werd waarschijnlijk op aanraden van de werkgever van Sietske gezocht. De baby’s zouden vermoord zijn in de periode tussen 2002 en begin 2010. Haar familie zou niet op de hoogte zijn geweest van haar zwangerschappen. Haar werkgever gaf aan dat het wel zichtbaar was dat Sietske zwanger was. Tegen mensen die er naar vroegen, zei Sietske echter dat ze de baby liet adopteren of dat ze als draagmoeder werkte.

Sietske H., in het dagelijks leven tandartsassistente, zal in ieder geval nog twee weken in hechtenis blijven. Ze heeft al drie moorden bekend en aangegeven dat de kinderen na hun geboorte nog leefden. Haar ouders, bij wie ze nog woonde, hebben inmiddels aangegeven te willen verhuizen.

Afbeelding: Flickr account inottawa

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020