Excite

Veronica doet niet meer aan strandfeesten

Radio Veronica is niet dezelfde organisatie als de Veronica die Sunset Grooves heeft georganiseerd. Desondanks wil het radiostation de 80's & 90's Beachparty die aanstaand weekend op het strand in Bloemendaal georganiseerd wordt, niet door laten gaan. Dit in verband met het drama van afgelopen weekend. Radio Veronica lijkt het niet gepast om zo snel er achteraan alweer een nieuwe strandfeest te laten plaats vinden, ook al is het concept, de locatie en blijkbaar ook de organisator van andere orde.

De 80's & 90's Beachparty is een betaald feest, in tegenstelling tot Veronica Sunset Grooves - door sommigen al omgedoopt tot Gunset Grooves. Sunset Grooves trok dan ook een bepaald publiek aan dat normaal gesproken niet op grote dansfeesten verschijnt. Het gratis strandfeest in Hoek van Holland eindigde afgelopen weekend in een drama, toen de politie zich in het nauw gedreven voelde en het vuur opende op de menigte. Een 19-jarige jongen, Robby van der Leede uit Rotterdam, kwam daarbij om het leven. Ook liepen zes personen schotwonden op.

De naam 'Veronica' zorgt voor verwarring. Radio Veronica heeft namelijk geen zakelijke banden met het televisiestation Veronica. Sunset Grooves was georganiseerd als opening van het nieuwe televisieseizoen van Veronica. RTL opende haar televisieseizoen net wat eerder met een groot gratis feest op het strand in Hoek van Holland. Tijdens 'RTL viert de zomer' trad onder andere Kane op en deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. Ook de Sunset Grooves editie van 2008 was een groot succes en een leuk feest. Inmiddels is duidelijk dat door het bloedbad van afgelopen zaterdag er voorlopig geen grote (gratis) strandfeesten meer georganiseerd gaan worden, zeker niet in Hoek van Holland.

Afbeelding: Wikimedia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018