Excite

Verzamelaar Voetbalplaatjes in elkaar geslagen en beroofd

In Den Haag is gisteren een vechtpartij ontaard in een nogal opvallende beroving. Een jongen ging naar de supermarkt om daar nog wat voetbalplaatjes te ruilen maar werd daar prompt in elkaar geslagen. De dader zou elf jaar oud zijn en heeft de voetbalplaatjes meegenomen. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie. Terwijl hij daar zat te wachten, kwam een groep jongens voorbijgewandeld die er volgens het slachtoffer bij waren geweest. De politie heeft hen ook ondervraagd, maar de "getuigen" hielden vol niets gezien te hebben van de beroving. Wel hadden ze met het slachtoffertje voetbalplaatjes geruild.

Een woordvoerder van de politie liet na het voorval weten dat het regelmatig voorkomt dat kinderen wat stoeien in de buurt van supermarkten om de felbegeerde voetbalplaatjes te bemachtigen. Gewoonlijk wordt er uiteraard geen aangifte van gedaan, maar in dit geval was het geweld uit de hand gelopen.

Eerder deze week dook er een bericht op van een "enge", bejaarde man die in Vleuten naar de basisschool was gegaan om de felbegeerde plaatjes te ruilen. Hij sprak daar een aantal kinderen aan, wat opgemerkt werd door ouders en personeel van de school. Ze besloten er melding van te maken. Het bleek om een opa van 73 te gaan die verder geen kwade bedoelingen had: hij wilde enkel voetbalplaatjes ruilen voor zijn kleinkinderen.

Albert Heijn heeft 500 miljoen van deze voetbalplaatjes laten drukken en sinds de uitgave is het een absolute rage geworden. Er worden regelmatig ruilbeurzen georganiseerd en ook op internet is er een heuse markt ontstaan waar kinderen de voetbalplaatjes kunnen ruilen of overkopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020