Excite

VID verwacht drukke avondspits

  • © Getty Images
De Verkeers Informatie Dienst (VID) verwacht vrijdagavond een hevige avondspits. Dit is vooral te wijten aan het winterse weer dat sinds gisteren over ons land trekt. Vanavond worden nog diverse buien verwacht, die zorgen voor overlast op de Nederlandse wegen. Vooral automobilisten in het oosten van het land moeten uitkijken voor gladheid.

De neerslag die nog verwacht wordt, zal vanuit het noordwesten het land in trekken. Dat betekent dat het vooral in het oosten glad kan worden, zo meldde een woordvoerder van de VID. De meeste buien worden verwacht tussen 17:00 en 18:00. Rond dat tijdstip geldt er een code geel voor de provincies Noord-Holland en Zuid-Holland. Code geel geldt rond 20:00 ook voor het binnenland. Daar is het een paar graden kouder, wat zorgt voor extra gladheid.

Vanwege dit weer en de sneeuw die al op de wegen ligt, verwacht de VID een drukkere avondspits dan we normaal gesproken zien op vrijdag. Vanmorgen hadden automobilisten ook al last van het weer. Rond 9:00 stond er ongeveer 130 kilometer file. Op vrijdag is rond dat tijdstip een totale file met een lengte van 30 kilometer gebruikelijk.

Rijkswaterstaat is er nog niet in geslaagd om alle snelwegen helemaal sneeuwvrij te maken. De rechterrijstroken waren al goed berijdbaar, maar Rijkswaterstaat heeft wel extra strooirondes ingelast in verband met de aanhoudende gladheid. Wie niet de deur uit hoeft, kan voorlopig dan ook beter in huis blijven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020