Excite

Vier doden bij fataal ongeluk in Drenthe

  • © Getty Images
In Drenthe zijn woensdagavond vier vrouwen om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. Ze overleden als gevolg van een botsing met een vrachtwagen op de N381. Inmiddels is duidelijk dat de auto van de vrouwen dwars over de weg stond toen deze geramd werd door de vrachtwagen.

Het is nog niet zeker of dit het gevolg was van een technisch mankement aan de auto, of dat de vrouwen hebben geprobeerd de auto te keren op de weg. De slachtoffers waren 72, 73, 76 en 77 jaar oud en kwamen uit Borger en Buinen. Ze overleden alle vier ter plaatse.

De politie doet op dit moment sporenonderzoek op de locatie van het ongeluk. Daarnaast wordt de auto technisch onderzocht. Het zal ongeveer twee weken duren voor de resultaten van dit onderzoek bekend zijn. De chauffeur van de vrachtwagen was een 22-jarige man uit Erica. Hij zou zich aan de snelheidslimiet hebben gehouden had geen alcohol gedronken. Zowel de chauffeur als ooggetuigen worden bijgestaan door slachtofferhulp.

Het is niet voor het eerst dat er op deze weg een ernstig ongeluk gebeurt. In juni van dit jaar werd een 55-jarige man onwel, waarna hij overleed. In 2011 kwam een bejaard echtpaar om het leven toen hun auto frontaal geramd werd door een tegenligger. Ook overleed een motorrijder door een frontale botsing.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021