Excite

Vier jaar cel voor Duitse griezelarts

Wanneer je naar een arts gaat, dan hoop en verwacht je dat je in goede handen bent. Vandaar ook dat een Duitse arts die onder andere gezonde organen bij zijn patiënten verwijderde en wonden ontsmette met niet al te potent citroensap niet alleen verboden werd om zijn vak nog uit te oefenen, hij mag ook nog eens vier jaar brommen.

De 54-jarige horrordokter Arnold Pier verrichtte zijn medische broddelwerkjes in zijn eigen kliniek in Mönchengladbach. Hij werd schuldig bevonden aan het ombrengen van twee van zijn patiënten door onzorgvuldigheid. Daarnaast werden hem ook nog eens 21 gevallen van mishandeling toegeschreven.

Hij verwijderde onder andere een blinde darm, een galblaas en een nier zonder dat daar ook maar enig noodzaak voor was. Ook had hij geen toestemming gekregen van de betreffende patiënten. Ook liet hij iemand zonder aanleiding chemotherapie ondergaan en dacht hij een geamputeerde duim simpelweg weer vast te kunnen naaien. Uiteraard stierf de duim af.

Volgens de rechtbank had Pier geen kwade bedoelingen. De Duitse arts had in zijn kliniek in 2006 overgekocht en bleek niet in staat om tegelijkertijd als eigenaar, medisch directeur en chirurg te kunnen functioneren, waarbij hij zijn eigen capaciteiten ernstig onderschatte.

Een ex-medewerker gaf Pier aan bij de autoriteiten. De aanklacht bedroeg destijds zeven gevallen van dood door schuld en 60 gevallen van mishandeling.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Official U.S. Navy Imagery

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020