Excite

Vierde boek Millennium reeks in aantocht?

Eva Gabrielsson, de ex-partner van de overleden schrijver Stieg Larsson, wil het vierde boek in de Millennium reeks afmaken. Maar wel onder één voorwaarde: als ze de volledige rechten van de familie van de overleden schrijver krijgt.

De Millennium reeks is voorlopig een trilogie van de hand van Larsson. De boeken waren een enorm succes en zijn ook al verfilmd. Volgens Gabrielsson staan de eerste tweehonderd pagina's van het vierde boek al op papier en is het geen grote klus meer. 'Ik kan het afmaken, Stieg en ik schreven vaak samen,' staat te lezen in haar memoires.

Stieg Larsson overleed op 50-jarige leeftijd aan een hartinfarct. In een door hem opgesteld testament uit 1977 stond dat hij zijn fortuin naliet aan de Zweedse Socialistische Partij. Dat testament bleek niet rechtsgeldig en zijn familie erfde alles. Gabrielsson kreeg niets omdat ze niet met Larsson getrouwd was.

Naast het onvoltooide vierde boek schreef Larsson ook een synopsis voor een vijfde en een zesde deel. Hij zou van plan zijn geweest in totaal tien boeken te schrijven. Van de eerste drie Millennium boeken gingen er wereldwijd 45 miljoen over de toonbank. Geen wonder dat Gabrielsson eerst de rechten over het boek wil hebben, alvorens ze in de pen klimt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker globalx

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020