Excite

Vijfde lot Staatsloterij verdwijnt

Het vijfde lot van de Staatsloterij verdwijnt. Eerder ontstond er een heftige discussie over de eerlijkheid van het lot. Omdat vijfde loten allemaal een uniek nummer hebben, gaat de jackpot er soms maar voor een vijfde deel uit. Dat communiceerde de Staatsloterij in het verleden niet erg duidelijk, met talloze klachten als gevolg.

Als er bijvoorbeeld een prijs van 30 miljoen op een vijfde lot viel, dan kreeg de winnaar hiervan een vijfde deel, oftewel, 6 miljoen. De resterende 24 miljoen werd dan vervolgens doorgeschoven naar de volgende trekking. Veel spelers vonden deze praktijken misleidend, omdat je toch op z’n minst zou denken dat de 30 miljoen dan over vijf winnaars verdeeld werd.

Vanaf januari zal dit systeem daarom veranderen en krijgen een vijfde loten in setjes van vijf ook daadwerkelijk één nummer. Als er dan een prijs valt en alle loten zijn verkocht, dan wordt de hoofdprijs dus volledig verdeeld over de vijf winnaars.

Overigens heeft de Staatsloterij na de eerste regen van klachten hun promotiecampagne wel aangepast. Eerder werd er namelijk verteld dat de jackpot gegarandeerd zou vallen, maar later werd dat aangepast met een disclaimer voor wat betreft de vijfde loten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker vizzual-dot-com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020