Excite

Vijfjarige enige overlevende Airbuscrash

Hoewel reddingswerkers nog hard bezig zijn de brokstukken van de neergestorte Airbus te zoeken, lijkt het erop dat alleen een vijfjarige de crash heeft overleefd. Verder zijn er tot nu toe alleen ontzielde lichamen gevonden.

Het vliegtuig stortte vandaag neer in de buurt van de eilandengroep de Comoren. Het toestel was 19 jaar oud en is al die tijd in handen geweest van de Jemenitische luchtvaartmaatschappij Yemenia. Volgens de luchtvaartmaatschappij stond het toestel niet op de interne zwarte lijst, maar werden er wel regelmatig scherpe controles op uitgevoerd.

In totaal vlogen 142 passagiers en 11 bemanningsleden in het toestel, dat vanuit Parijs via Marseille, Jemen en Djibouti naar Moroni vloog. Onder de passagiers waren vooral Fransen en Comorezen die in Frankrijk woonden.

De oorzaak van de crash is nog altijd niet duidelijk. De Airbus stortte net een kwartier voor de geplande landing neer en volgens ooggetuigen stond het toestel op dat moment in de brand. Brokstukken werden vrijwel meteen nadat de reddingsacties op touw waren gezet, gesignaleerd. Ook zijn er al zeven lichamen uit het water gehaald. Het bergen van het toestel en de lichamen is echter op het moment niet makkelijk, vanwege de harde wind.

Het is de tweede keer in korte tijd dat een Airbus neerstort. Op 1 juni stortte ook al een Airbus in de Atlantische Oceaan. Die crash overleefde geen van de passagiers.

Afbeelding: Flickr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020