Excite

Vlaams jongetje vangt haai met schepnet

Een Vlaams jongetje heeft tijdens zijn vakantie een wel heel bijzondere vangst gedaan. De 10-jarige Nick Jacobs wist met zijn schepnetje een heuse haai te vangen. Dat het een haai was, wist de kleine visexpert zelf te vertellen.

Terwijl zijn familie vakantie vierde in Triporte, Italië, hield Nick zich vooral bezig met het vangen van visjes met zijn schepnet. De visjes die hij normaal gesproken vangt, zijn misschien een paar centimeter lang. Toen Nick ineens een haai van ongeveer 60 centimeter tussen de zwemmers zag, haalde hij direct zijn grootste schepnet om deze te vangen.

Volgens de jongen ging het om een soort hondshaai; de haai was namelijk bruingrijs en leek er sterk op. Wel was de vin misschien wat te groot voor dat type. Omdat Nick veel natuurdocumentaires kijkt, kon hij in ieder geval zeggen dat het een haai was.

Nick kon zijn vangst direct delen met het grote publiek; toen hij de haai naar het strand gebracht had, snelden tientallen bezoekers toe om de haai met eigen ogen te zien. Bang was hij niet voor het dier, hij heeft hem zelfs geaaid. Waarschijnlijk was het kleine haaitje zelf banger voor alle aandacht die hij kreeg.

Hoewel één van de strandgangers nog wist te vertellen dat haaienvlees erg lekker is op de barbecue, heeft dierenliefhebber Nick het beestje gewoon weer losgelaten in de zee.

Afbeelding: Flickr account notsogoodphotography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020