Excite

Vladimir Poetin schiet op walvissen met een kruisboog

Het is een vreemde hobby, maar de Russen zijn er dol op. Vladimir Poetin komt regelmatig met een filmpje op internet waarin hij zich van zijn meest mannelijke kant laat zien. Even stoer doen voor de camera, de boel online zetten en alle Russen zijn nog meer fan.

Het laatste cinematografische hoogstandje van Poetin kwam begin deze week online. Daarin is Poetin te zien op een rubberboot. Tot zover niets vreemds. Hij heeft een kruisboog in zijn handen. Dat is al wat meer bijzonder. Hij gebruikte die kruisboog om op walvissen te schieten.

Zie je het Balkenende al doen? Met een kruisboog vanuit een wankel rubberbootje op roerig water op walvissen schieten? Nee, natuurlijk niet. En niet alleen omdat Balkenende wat minder behoefte heeft om zijn mannelijkheid te bewijzen dan Poetin, maar vooral omdat het bij de dierenliefhebbers nooit goed zou vallen.

Of Poetin nu bosbranden bestrijd, zwemt in ijskoud water of zich laat fotograferen in de cockpit van een straaljager, de Russen zijn fan. Ook als hij met speciaal vervaardigde pijlen op grijze walvissen schiet in het oosten van Rusland. Dan is hij gewoon een held.

Zijn motivatie voor de Moby Dick-actie was het feit dat hij van natuur houdt. Gevaarlijk vond hij het niet. En dat zou hij ook nooit toegeven. Dierenactivisten konden het allemaal niet echt waarderen. En zo klopt de wereld weer. Dierenactivisten nemen het op voor de walvissen, Poeting gebruikt de walvissen als publiciteitsstunt voor zijn mannelijkheid.

Hieronder de complete video

Afbeelding: YouTube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020