Excite

Vlaming vecht tegen zondvloed

De 62-jarige Dirk Tytgat uit het Vlaamse Oostende vecht sinds begin februari tegen tienduizenden liters water die zijn kelder instromen. Volgens de Vlaming heeft hij al meer dan 3.500.000 liter uit zijn kelder gepompt oftewel de hoeveelheid van een Olympisch zwembad, meldt de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

Tytgat en zijn vrouw Yvette wonen al 37 jaar zonder problemen in hun huis. Tot begin februari. "Sinds 1 februari stroomt hier permanent 100.000 a 110.000 liter per dag mijn huis uit", aldus Tytgat.

De problemen begonnen zo'n vijf maanden geleden. De Oostendenaar vermoedt dat toen een scheur in het beton van de kelder is ontstaan. Omdat het water begon binnen te sijpelen, maakte Dirk een put in de kelder voor een pomp. Maar dat loste niets op. "Het begon onschuldig met enkele emmers water. Vandaag heb ik drie pompen in gebruik: twee in dienst, één als reserve."

Intussen weet niemand waar het water vandaan komt. Ook de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorzieningen begrijpt niet wat er aan de hand is. "De buren hebben geen hinder. We hebben de watertoevoer een tijdje afgesloten, maar het water bleef in de kelder komen", zegt een woordvoerder in de krant.

"Ik ben nu via de media op zoek naar een slim mens, een architect of zo, die dit raadsel kan ontrafelen en oplossen", aldus Tytgat.

Afbeelding: Flickr account swusch

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018