Excite

Vliegende Hollanders trekt meer dan miljoen kijkers

Het nieuwe SBS6-programma Vliegende Hollanders heeft vrijdagavond net iets meer dan een miljoen kijkers getrokken. Een kleine 1,1 miljoen kijkers stemde af op het programma, waarbij bekende Nederlanders van een skischans afspringen. Vliegende Hollanders behaalde daarmee een vierde plaats in de lijst van best bekeken programma’s van vrijdag. Dat blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek.

Kritiek

Vliegende Hollanders kon voor de eerste uitzending rekenen op veel kritiek. Zo zou het programma de magie missen van de voorganger ‘Sterren Springen op Zaterdag’ zonder live publiek en met een moeilijke sport. Toch wist het programma de magische grens van een miljoen kijkers te halen.

Patty Brard

Jurylid van Vliegende Hollanders Patty Brard toonde zich opgelucht op Facebook. “PFFFFFFFFFF, Gelukkig boven het miljoen. Ik had de cijfers tussen EDN (red: Everybody Dance Now) en VH (red: Vliegende Hollanders) precies andersom verwacht, maar mogen niet klagen! Zullen wel een hoop mensen gaan zeiken vandaag! ‘Zie je wel, komt omdat het niet live is, komt omdat er niemand dood is, RTL toch gewonnen etc etc. maar boven het miljoen is prima voor SBS op dit moment!”

Nieuwe programma’s

Op RTL4 begon vrijdag de nieuwe talentenjacht ‘Everybody Dance Now,’ die het met bijna 1,4 miljoen kijkers net iets beter deed dan Vliegende Hollanders. Het best bekeken programma was de start van alweer het zevende seizoen ‘Flikken Maastricht’ op Nederland 1. 1,7 miljoen trouwe kijkers zaten wederom aan de buis gekluisterd voor hun favoriete politieserie. Het traditioneel goed bekeken achtuurjournaal scoorde 1,6 miljoen kijkers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020