Excite

Vliegtuigcrash Ierland: 6 doden

In Ierland zijn zes mensen om het leven gekomen nadat een vliegtuig neerstortte op de de landingsbaan van Cork Airport. Het kleine vliegtuig, waar twaalf mensen in kunnen, had moeite met landen in de dichtte mist en bij de derde poging ging het volledig mis.

Aan boord waren tien passagiers en twee crewleden. Het vliegtuig was vertrokken uit Belfast en kwam vanochtend aan in Cork. De dichtte mist die daar hing maakte het voor de piloot zo lastig, dat hij al twee pogingen om te landen had moeten afbreken. De derde poging eindige rampzalig. Waarschijnlijk is het vliegtuig bij de crash zelfs op zijn rug terecht gekomen.

Volgens ooggetuigen klom een aantal passagiers uit het zwaar gehavende en brandende vliegtuig. Zes mensen overleden ter plaatse en zes werden met verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Vier van hen zijn er slecht aan toe.

Het vliegveld van Cork is afgesloten en uit getuigenverslagen blijkt dat de landingsbaan bezaaid ligt met brokstukken van het vliegtuig. Inmiddels hebben de Ierse luchtvaartautoriteiten het aantal doden bevestigd. De Eerste Minister van Noord-Ierland deed ook een steunbetuiging uitgaan: 'Dit is een verschrikkelijke tragedie en mijn gedachten zijn bij de families en nabestaanden.'

Afbeelding: Flickr, gebruiker Yamaguchi Yoshiaki

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020