Excite

Voetbalshirts van 'verraders' naar Afrika

Daar zit je dan met je voetbalshirt. Vol trots gekocht waarschijnlijk, toen die grote ster naar jouw cluppie werd gehaald. En nu is hij verkocht, aan de rivaal. Wat moet je dan nog met dat shirt? Waar verbranden een geliefde optie is gebleken, heeft Oxfam Novib een betere bestemming gevonden.

In samenwerking met de krant The Sun zamelt de organisatie namelijk shirts is van spelers die deze winter overstapten naar een andere club. Vooral de oude shirts van Fernando Torres, die van Liverpool naar Chelsea verhuisde, en voormalig Newcastle United-speler Andy Carroll worden inmiddels verafschuwd. Vlak na het sluiten van de transfermarkt verschenen er beelden op internet van supporters die shirts van hun gevallen helden in brand staken. 'Traitor tops;' shirts van verraders, werden de tricots genoemd.

Oxfam en The Sun hebben nu een oproep gedaan deze ongewilde shirts in te sturen. In ruil krijgen de supporters een vermelding op de website van de Engelse krant. Oxfam zorgt dat de tricots in Afrika terecht komen. 'Voetbalshirts zijn zeer geliefd onder volwassen en kinderen in het westen van Afrika,' zegt Sarah Farquhar van Oxfam.

Voor sommige fans is er echt geen weg meer terug. Zo liet de 31-jarige Michelle Moore uit Liverpool de naam van Fernando Torres op haar arm tatoeëren. 'Nu lijkt het stom,' zei ze terecht. Mede Reds-fan Shaun McCormack veranderde zijn naam in die van de Spaanse ster.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ben Sutherland

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020