Excite

Voetbalsters wellicht uit Oranje gezet vanwege relatie

Dianne Bito en Claudia van Heiligenberg werden niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands vrouwenvoetbalteam anderhalve week geleden. Het tweetal, dat een liefdesrelatie heeft, werd gepasseerd door bondscoach Vera Pauw. De speelsters, die beide uitkomen voor AZ, kregen persoonlijk meegedeeld dat ze niet gewenst waren bij Oranje. Er was geen sportieve reden, maar een persoonlijke.

Van Heiligenberg en Bito hebben sinds augustus een relatie met elkaar. Tijdens het EK in Finland, wat later was, waren beide speelsters geselecteerd. Nu heeft Vera Pauw met het niet selecteren voor een WK-kwalificatiewedstrijd een signaal afgegeven. De reden voor het niet selecteren van Van Heiligenberg en Bito is volgens de coach dat het tweetal de hiërarchie in de groep zouden aantasten. De relatie zou er niet mee te maken hebben.

Een terugkeer is voor zowel van Heiligenberg als Bito nog wel mogelijk. De deur staat nog op een kleine kier, werd aangegeven. Het zal echter wel even duren voordat er duidelijkheid is over de toekomst van beide voetbalsters in Oranje. De volgende wedstrijden worden pas weer in maart afgewerkt. Dan wordt er opnieuw gekeken naar hoe de situatie er voor staat.

Afbeelding: Flickr, Jason Gulledge

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020